Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

5 tipp, hogyan vidd be a természetet a négy fal közé!

Nagyvárosi életünkben, rohanó világunkban egyre nagyobb igényt érzünk a természet nyugalmára, a természetes közeg, életérzés kialakítására. Ám ha lakásban élünk, és nincsen kertünk, de még egy hangulatos teraszunk, erkélyünk sem – akkor is bevihetjük otthonunk falai közé a természetet. A friss üdezöld szobanövények mellett használjunk természetes anyagokat, vagy legalábbis a természetes fák, kövek textúráját hűen megjelenítő laminált padlót és falburkoló anyagokat!

A most következő összeállításunkból remek ötleteket meríthetnek mindazok, akik a természet szépségét szívesen bevinnék otthonuk belső tereibe, miközben nem szeretnének, vagy csak nem tudnak erre komolyabb vagyonokat áldozni. Nézzünk néhány tippet, inspiráló képet mindehhez!


 1. Természetes anyagokból, növényekből font kisbútorok, lakáskiegészítők
  Szerencsénkre ma már egy több növényből készítenek kisbútorokat, lakáskiegészítőket. A fából készült bútorok ugyan jóval drágábbak a bútorlapból készültekhez mérten, így, ha a valódi fa bútorra nem is futná a költségvetésünkből, vagy csak inkább másra költenénk azt a pénzt, akkor érdemes a rattanból, sizalból, gyákényből, bambuszból font kisbútorokkal, mutatós lakásdekorációkkal természetes szépséget vinni a belső tereinkbe. Lényegesen olcsóbbak, a természetes hatás pedig nem marad el! 2. Élő, friss, zöld növényekkel – és a napfény erejével
  Ez talán magától értetődő… A friss, cserepes, élő zöldek, de akár egy csokor gyönyörű vágott virág is azonnal friss színt, tavaszi lendületet varázsol a négy fal közé. Engedjük be az életető napsugarakat is, amennyire csak tudjuk, és majdnem olyan érzésünk lesz, mintha kinn lennénk a szabadban.
   
 3. Színekkel és mintákkal – a zöld, a natúr tónusok, és a botanikus minták nem véletlenül ennyire kelendők!
  Nem véletlenül oly nagy trend a zöld szín, a botanikus minták, vagy a natúr, természetes, világos tónusok. Ezek bútoraink kárpitjain, lakástextilákon éppen olyan sokrétűen megjelenhetnek, mint a kisebb kiegészítőkön, dekorációs tárgyakon, vagy akár a falakon és a padló mintázatán…
  A növények színei, motívumai mind-mind jót tesznek a belső tereknek, hiszen jóval frissebb, élettelibb, és kellemesebb lesz az élettér így a négy fal között is!


   
 4. Natúr, meleg tónusú fa a parketta vagy a laminált padló dekorjain
  A modern, trendi melegburkolatok, a számos divatszín és mintázat mellett még mindig nagyon erős a természetes fa tónusainak megjelenítése, mellyel meleg, meghitt, otthonos környezetet teremthetünk. Ma már szerencsére bármely komolyabb gyártó sokszínű kínálatában megtaláljuk a kő, és a fa textúrák, erezetek szebbnél szebb látványát a dekorokon. Egy jó minőségű vinyl vagy laminált padló pedig olykor már vetekszik egy olcsóbb fa parkettával – sőt, árban, olykor minőségben, valamint felhasználói élményben biztosan ő lesz a győztes!
   
 5. Élő burkolatok a padlón és a falakon
  A nyers beton felületek már egy ideje divatban vannak, ám ennek az anyagnak rendkívül sokféle vállfaja, s ebből adódóan felhasználási lehetősége van. Ma már akár a laminált padló, vagy a különböző hideg – és melegburkolatok, sőt a falburkoló anyagok is készülhetnek betonhatású, kőhatású anyagokból. Nagy előnyük a higiénikus felület, melyet könnyen tisztán tudunk tartani, és ha a melegburkolat mellett döntünk, akkor a kellemesen langyos, szobahőmérsékletű járófelület – melyet akár egy strapabíró, szinte bárhol elhelyezhető vinyl padlóburkolat, akár egy szép, eredeti laminált padló is megtestesít.  A fa azonban még mindig sokunk szíve-csücske, és az egyik legújabb trend szerint ma már a laminált padló vagy a gyönyörű, természetes faparketta alkalmazása a falakon, a lépcsők burkolásaként, de akár bútoraink alapjául, vagy mesés háttereként is tökéletes alternatívát teremthetünk ezzel a módszerrel.

Noha még nem túl gyakori, főleg a hazai otthonokban nem eléggé elterjedt megoldás a padló felkerülése a falakra, de érdemes megfontolni ezt a rendkívül mutatós, innovatív megközelítést, hiszen igazán otthonos, meleg hatást kelt, miközben nagyszerű fókuszt is a lakás egyik legszebb, dekoratív falsíkjának egy ilyen eredeti megoldás.

Tetszettek a tippek, szívesen felfedezne még többet élőben is? Akkor várjuk szeretettel az IBDesign zuglói bemutatótermében, ahol naprakész ötletekkel, széleskörű választékkal, magas minőséggel és természetesen szakmai segítségnyújtással várjuk!

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin

Vissza a tetejére